Křehké a křupavé bramborové lupínky téměř bez oleje, připravené v mikrovlnné troubě
Bramborové lupínky jsou oblíbeným jídlem nejen mladé, ale i starší generace, ale zdraví velmi prospěšné nejsou. Málo kdo si je připravuje doma, raději si je zakoupíme v supermarketech.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1-2 ksvětší brambory
1/2 lžičkyčesnekového prášku
olivový/kokosový/slunečnicový olej
pepř podle chuti
- Chipsy bez pomoci fritézy nebo pánvi plné oleje si připravíme z těchto ingrediencí: 1-2 ks větší brambory, 1/2 lžičky česnekového prášku, olivový/kokosový/slunečnicový olej
pepř podle chuti. - Takto připravené plátky brambor vložíme do mikrovlnné trouby na cca 2-3 minuty (nejvyšší stupeň) - délka závisí na velikosti nařezaných plátků brambor a od výkonnosti mikrovlnné trouby.
- Po uplynutí doby plátky otočíme. Dáváme pozor, protože jsou horké.
- Znovu dáme na 2-3 minuty do mikrovlnné trouby. Měly by být na okrajích křupavé.
- Necháme je vychladnout. Takto opakujeme postup, abychom si připravili všechny nakrájené brambory.
Zdroj: Onegoodthingbyjillee
KOMENTÁŘE K RECEPTU