Křehké a křupavé bramborové lupínky téměř bez oleje, připravené v mikrovlnné troubě

Bramborové lupínky jsou oblíbeným jídlem nejen mladé, ale i starší generace, ale zdraví velmi prospěšné nejsou. Málo kdo si je připravuje doma, raději si je zakoupíme v supermarketech.

Přidal:, 23.1.2016
Kategorie: Chuťovky
Recept Křehké a křupavé bramborové lupínky téměř bez oleje, připravené v mikrovlnné troubě

Suroviny

1-2 ksvětší brambory
1/2 lžičkyčesnekového prášku
olivový/kokosový/slunečnicový olej
pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Chipsy bez pomoci fritézy nebo pánvi plné oleje si připravíme z těchto ingrediencí: 1-2 ks větší brambory, 1/2 lžičky česnekového prášku, olivový/kokosový/slunečnicový olej
    pepř podle chuti.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Brambory za pomoci struhadla nakrájíme na tenké plátky. Nečistíme je, jen je omyjeme pod tekoucí vodou drsnější handričkou. Plátky si rozmístíme na talíř a pokapeme je olivovým, kokosovým nebo slunečnicovým olejem.
  3. Posypeme česnekem a různým kořením - podle své chutě.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Takto připravené plátky brambor vložíme do mikrovlnné trouby na cca 2-3 minuty (nejvyšší stupeň) - délka závisí na velikosti nařezaných plátků brambor a od výkonnosti mikrovlnné trouby.
  5. Po uplynutí doby plátky otočíme. Dáváme pozor, protože jsou horké.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Znovu dáme na 2-3 minuty do mikrovlnné trouby. Měly by být na okrajích křupavé.
  7. Necháme je vychladnout. Takto opakujeme postup, abychom si připravili všechny nakrájené brambory.
  8. Podáváme s různými omáčkami/dipy. Dobrou chuť!

Zdroj: Onegoodthingbyjillee