NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem
Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem
Recept Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   22.10.2015

Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem

Kakaové sušenky s vanilkovou chutí a uprostřed vynikající máslový krém. Je to sice trochu piplačka, ale určitě stojí za tu námahu. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

300 g
máslo nebo margarín
400 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
5 lžic
kakao
vanilková esence (nemusí být)

Krém:

6 ks
vejce
300 g
kr. cukr
200 g
máslo
3 bal.
vanilkový cukr

Na ozdobu:

200 g
čokoláda
1 lžíce
mléko
2 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, kakao a vanilkovou esenci smícháme v misce, přidáme na hrubém struhadle nastrouhané máslo a zpracujeme hladké těsto, které odložíme na půl hodinu do ledničky.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka.
    Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Vajíčka s cukrem vyšleháme nad párou do pěny. Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vajíčkovou hmotu a vyšleháme nadýchaný krém, kterým potřeme jednu stranu sušenky a druhou sušenkou slepíme.
  4. 200 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a olej a mícháním spojíme.
  5. Stěrkou potřeme vrch slepeným sušenek a když čokoláda mírně vychladne, ozdobíme podle vlastní fantazie stříkačkou nebo zdobícím sáčkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář