Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem

Kakaové sušenky s vanilkovou chutí a uprostřed vynikající máslový krém. Je to sice trochu piplačka, ale určitě stojí za tu námahu. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Autor: Lacusin

Recept Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem

Suroviny

Těsto:
300 gmáslo nebo margarín
400 ghladká mouka
150 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
5 lžickakao
vanilková esence (nemusí být)
Krém:
6 ksvejce
300 gkr. cukr
200 gmáslo
3 bal.vanilkový cukr
Na ozdobu:
200 gčokoláda
1 lžícemléko
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, kakao a vanilkovou esenci smícháme v misce, přidáme na hrubém struhadle nastrouhané máslo a zpracujeme hladké těsto, které odložíme na půl hodinu do ledničky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka.
    Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Vajíčka s cukrem vyšleháme nad párou do pěny. Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vajíčkovou hmotu a vyšleháme nadýchaný krém, kterým potřeme jednu stranu sušenky a druhou sušenkou slepíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. 200 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a olej a mícháním spojíme.
  5. Stěrkou potřeme vrch slepeným sušenek a když čokoláda mírně vychladne, ozdobíme podle vlastní fantazie stříkačkou nebo zdobícím sáčkem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce