NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křehké karamelové kornouty
Křehké karamelové kornouty
Recept Křehké karamelové kornouty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Tak nádherné a tak chutné. Asi mě tohoto roku chytlo vánoční pečení v dostatečném předstihu. Velmi mě to baví. Dělala jsem jen z poloviční dávky a snědli téměř za půl hodiny. Opravdu jsem si nestihla všimnout, kdo si kolik vzal a ještě že jsem je ochutnala, jakmile jsem kornoutky naplnila. Sice ještě nebyly měkoučké z krému, ale nevadí. Určitě je udělám z dvojité dávky na Vánoce. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   1.11.2018

Křehké karamelové kornouty

Tak nádherné a tak chutné. Asi mě tohoto roku chytlo vánoční pečení v dostatečném předstihu. Velmi mě to baví. Dělala jsem jen z poloviční dávky a snědli téměř za půl hodiny. Opravdu jsem si nestihla všimnout, kdo si kolik vzal a ještě že jsem je ochutnala, jakmile jsem kornoutky naplnila. Sice ještě nebyly měkoučké z krému, ale nevadí. Určitě je udělám z dvojité dávky na Vánoce. Autor: Lacusin

40 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
hladké mouky
200 g
moučkového cukru
200 g
tekutého medu
3 ks
žloutky
2 lžíce
mléka
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny zpracujeme do kuličky, zabalíme ji do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Potom rozválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Kolečka poklademe na plech vyložený papírem na pečení a upečeme na 180 stupňů a pečeme 5 minut. Nepečeme příliš dlouho, abychom těsto zbytečně nevysušily. Ihned po upečení je stočíme do kornoutku a to tak, že je natočíme například na cukrářskou špičku nebo na dřevěný kornoutek, případně jiný kužel.
  3. Necháme chvíli odstát, chladnutím tuhnou a budou držet tvar. Proto pečeme v menším množství, abychom je stihli stáčet horké.
  4. Okraje namočíme do čokolády a obalíme v mletých oříšcích. Plníme karamelovým krémem - karamelové salko + máslo.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Ivanatem    ·   9.12.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, ráda bych přidala své postřehy, protože podle receptu to bylo bohužel neproveditelné. 1- Na rozválení těsta je potřeba opravdu hodně mouky, kolik přesně nevím, ale podstatně víc než je běžné. 2- Pekla jsem 10-15 minut, po 5ti minutách byla kolečka ještě totálně rozteklá a manipulace s nimi nereálná, je to třeba hlídat a vychytat barvu. 3- Pečte opravdu jen pár kousků najednou, jak píše autorka receptu, pokud nechcete mít odpálené prsty jako já. Pekla jsem pak jen 8 naráz a za mě to stačilo. :D 4- Obrňte se trpělivostí, toto není recept pro začátečníky. 5- Pro začátek stačí dělat jen poloviční dávku, jednak je to náročné a druhak kornoutků opravdu není z plné dávky málo. Ráda bych však dodala, že po mírném poladění jsem se dočkala naprosto famózních kornoutků a nemůžu se dočkat, až je zkusím s krémem. Doufám, že jsem autorku receptu nijak neurazila, myslím to jen v dobrém jako tipy pro ostatní. :)

Dejsy    ·   21.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nejhorší recept co jsem kdy vyzkoušela! testo se totálně rozteklo a ani manipulovat s ním po upečení nejde. V žádném případě nedoporučuji

Lacusin Lacusin    ·   13.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, 250 g (jedno celé máslo). Hezký den!

amarok2011@seznam.cz    ·   12.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, mohu se zeptat na gramáž másla do krému? Děkuji

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář