Křehké karamelové kornouty

Tak nádherné a tak chutné. Asi mě tohoto roku chytlo vánoční pečení v dostatečném předstihu. Velmi mě to baví. Dělala jsem jen z poloviční dávky a snědli téměř za půl hodinu. Opravdu jsem si ani nestihla všimnout, kdo si kolik vzal a ještě dobré, že jsem ochutnala jakmile jsem je i naplnila. Sice ještě nebyly měkkoučké z krému, ale nevadí. Určitě je udělám z dvojité dávky na Vánoce. Autor: Lacusin

Přidal:, 1.11.2018
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Křehké karamelové kornouty

Suroviny

250 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
200 gtekutého medu
3 ksžloutky
2 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme do kuličky, zabalíme ji do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Potom rozválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Kolečka poklademe na plech vyložený papírem na pečení a upečeme na 180 stupňů a pečeme 5 minut. Nepečeme příliš dlouho, abychom těsto zbytečně nevysušily. Ihned po upečení je stočíme do kornoutku a to tak, že je natočíme například na cukrářskou špičku nebo na dřevěný kornoutek, případně jiný kužel.
  3. Necháme chvíli odstát, chladnutím tuhnou a budou držet tvar. Proto pečeme v menším množství, abychom je stihli stáčet horké.
  4. Okraje namočíme do čokolády a obalíme v mletých oříšcích. Plníme karamelovým krémem - karamelové salko + máslo.