Náš starý rodinný recept na křehké nekynuté plněné rohlíčky. Chtěla jsem ještě napsat i "levné", ale to při dnešních cenách másla už dávno není pravda ... pokud chcete, vyzkoušejte.
Náš starý rodinný recept na křehké nekynuté plněné rohlíčky. Chtěla jsem ještě napsat i "levné", ale to při dnešních cenách másla už dávno není pravda ... pokud chcete, vyzkoušejte.
* Poznámka: Do těsta nejde žádný cukr, kypřící prášek ani vejce. Rohlíčky před pečením ničím nepotírejte. Ty na foto jsou plněné s ořechovou nádivkou. Umleté vlašské ořechy jsem přelila vařící vodou (můžete i mlékem) tak, aby nádivka nebyla velmi řídká, osladila (podle chuti) a ještě krátce povařila do zhoustnutí a nechala vychladnout. Stejně dělám i makovou nádivku. Množství ořechů, resp. máku na náplň nevím přesně napsat, spotřeba nádivky záleží na tom, jak moc rohlíčky naplníte. Já to obvykle dělám tak, že si udělám nádivku z 200 - 250 g ořechů nebo máku a zbývající rohlíčky (na které mi již nevystane nádivka) naplním povidly. Pokud nemáte dobré domácí kyselé mléko, můžete zkusit použít řidší bílý jogurt, případně řidší méně procentní zakysanou smetanu, ale původní recept je s kyselým mlékem.
Zdroj: Recepty z mojej kuchyne
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě