NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křehké vánoční Magdalenky
Křehké vánoční Magdalenky
Recept Křehké vánoční Magdalenky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   15.11.2019

Křehké vánoční Magdalenky

Tento recept jsem chtěla stále vyzkoušet. Pamatuji si, že je pekla paní ve filmu Kurýr. Musím Vám napsat, že chuťově byly opravdu velmi křehké a myslím, že pokud by se polili čokoládou a ozdobila by jsem je vločkou, bylo by to luxusní vánoční cukroví. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
120 g
hladká mouka
80 g
moučkový cukr
90 g
máslo
2 ks
vejce
1 PL
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem a rozpuštěným máslem do pěny, přidáme citrónovou šťávu a mouku.
  2. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a můžeme plnit formičky.
  3. Formičky poklademe na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut - sledujeme. Když jsou pěkně zlaté, vybíráme.
  4. Upečené necháme mírně vychladnout a potom magdalenky vyklopíme. Vrch pocukrujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář