Křehké větrníky s čokoládovou náplní a šlehačkou

Recept Křehké větrníky s čokoládovou náplní a šlehačkou

Přidal: , 14.12.2014

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Slinky tečou už jen při dívání. Vynikající křehké odpalované těsto a čokoládová nádivka jsou skvělou volbou potěšit náš žaludek. Pekla jsem je na víkendovou oslavu a byly vynikající :) Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.12.2014

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

200 mlvoda
100 mlolej
1 šálekhladká mouka
4 ksvejce

Krém I .:

3 ksžloutky
2 bal.vanilkový cukr
4 lžícehladká mouka
1 lžícekakao
5 lžickr. cukr
1/2 lmléka
10 dkghořká čokoláda
5 dkgnutela
3 ksbílky
3 dkgželatina

Krém II .:

2 bal.smetana ke šlehání
2,5 dlmléko
cukr podle chuti

Na ozdobu:

2 dkghořká čokoláda
1 lžíceolej
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vodu si dáme do hrnce a dáme ohřát na oheň. Přidáme olej a přivedeme do varu. Když nám voda vře, odstavíme z ohně a přidáme postupně mouku - za stálého míchání. Dáme znovu na oheň a za stálého míchání vymícháme hladkou hmotu, která se odlepuje od stěn hrnce a také od dna. Odstraníme z ohně a postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme.
  2. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a vyložíme ho papírem. Těsto si dáme do cukrářského sáčku a tvarujeme na papír rovnoměrné kruhy (malé růžičky - 4 až 5 cm). Dáme péct po dobu cca 35 - 40 minut. Během pečení troubu neotevíráme! Když uplyne čas, nevybíráme je, ale jen mírně pootevřeme dvířka na troubě a necháme je 10 minut odstát. Po uplynutí 10 minut je můžeme vybrat a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si čokoládový krém. Žloutky si smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme kr. cukr a mouku. Důkladně promícháme a přidáme kakao a cca 1 dl mléka. Zbylé mléko si dáme do hrnce a zahřejeme. Když máme zahřáté mléko, přidáme k němu žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu a nutellu. Mícháním rozpustíme. Necháme mírně vychladnout. Do vlažného krému přidáme vyšlehané bílky a promícháme. Následně přidáme želatinu a dáme do lednice.
  4. Připravíme si nádivku II. Smetanu v prášku si vymícháme v mléce, s cukrem do krémové hmoty.
  5. Vychladlé větrníky si rozkrojíme a naplníme je nádivkami. Nejdříve čokoládovou náplní a potom šlehačkou. Vrch ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. 
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit