Křehký borůvkový koláč s drobenkou

Recept Křehký borůvkový koláč s drobenkou

Přidal: , 11.7.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Borůvky a maliny právě dozrávají v zahradách, tak zúžitkujme to, co nám příroda nabízí. Fantastické ovocné koláče jsou právě v sezóně.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.7.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

2 1/2 hrnkupolohrubé mouky
1 bal.prdopeč
1/2 hrnkucukru
2 ksvejce
1/4 hrnkuoleje
1 hrnekvlažné vody
borůvky čerstvé nebo mražené (nešetříme jimi, můžeme použít i jiné ovoce)

Na drobenku:

1/2 hrnkupolohrubé mouky
25 dkgtuku
dle chutimoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Drobenka:
    Vše se zpracuje rukou na drobenku.
  2. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a hustě posypeme borůvkami a pečeme 20-25 minut na 180 °C.
  3. Drobenkou posypeme koláč 10 minut před koncem pečení.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí ღ

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit