SUROVINY
2 1/2 hrnkupolohrubé mouky
1 bal.prdopeč
1/2 hrnkucukru
2 ksvejce
1/4 hrnkuoleje
1 hrnekvlažné vody
borůvky čerstvé nebo mražené (nešetříme jimi, můžeme použít i jiné ovoce)
Na drobenku:
1/2 hrnkupolohrubé mouky
25 dkgtuku
dle chutimoučkový cukr
- Drobenka:
Vše se zpracuje rukou na drobenku. - Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a hustě posypeme borůvkami a pečeme 20-25 minut na 180 °C.
- Drobenkou posypeme koláč 10 minut před koncem pečení.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí ღ
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehký čučoriedkový koláč s mrveničkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne jagodowe ciasto z kruszonką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarter Streuselkuchen mit Heidelbeeren an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Lágy áfonyás szelet morzsával.
KOMENTÁŘE K RECEPTU