Křehký borůvkový koláč s drobenkou

Borůvky a maliny právě dozrávají v zahradách, tak zúžitkujme to, co nám příroda nabízí. Fantastické ovocné koláče jsou právě v sezóně.

Přidal:, 11.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Křehký borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny

2 1/2 hrnkupolohrubé mouky
1 bal.prdopeč
1/2 hrnkucukru
2 ksvejce
1/4 hrnkuoleje
1 hrnekvlažné vody
borůvky čerstvé nebo mražené (nešetříme jimi, můžeme použít i jiné ovoce)
Na drobenku:
1/2 hrnkupolohrubé mouky
25 dkgtuku
dle chutimoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Drobenka:
    Vše se zpracuje rukou na drobenku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a hustě posypeme borůvkami a pečeme 20-25 minut na 180 °C.
  3. Drobenkou posypeme koláč 10 minut před koncem pečení.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí ღ