NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Křehký jablečný krémeš s vanilkovým krémem
Křehký jablečný krémeš s vanilkovým krémem
Recept Křehký jablečný krémeš s vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Jablečný krémeš, který si zamilujete. Je vynikající a nyní, v sezóně jablek se jistě hodí do seznamu vašich podzimních dezertů. Doporučuji vyzkoušet. Dobrou chuť. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   24.9.2022

Křehký jablečný krémeš s vanilkovým krémem

Jablečný krémeš, který si zamilujete. Je vynikající a nyní, v sezóně jablek se jistě hodí do seznamu vašich podzimních dezertů. Doporučuji vyzkoušet. Dobrou chuť. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

600 g
polohrubá mouka
250 g (nebo máslo)
margarín
50 g
moučkový cukr
2 ks
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
prášek do pečiva

Krém:

500 ml
mléko
2 ks
vanilkový pudink
250 g
máslo
150 g
krystalový cukr
2 ks
žloutek

Jablečná vrstva:

1 a 1/2 kg
jablko
2 lžíce
máslo
2 ks
vanilkový pudink
1/2 lžička
mletá skořice
2,5 dcl
voda
dle potřeby
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme. Rozdělíme na tři části, které postupně vyválíme na velikost plechu (plech vymažeme a vysypeme moukou) a upečeme. Pečeme na 180 stupních, cca 20 min. - sledujeme.
  2. Z mléka, vanilkového pudinku, žloutek a cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout za občasného míchání. Do vychladlého krému zašleháme máslo pokojové teploty. Vznikne nám krém.
  3. Jablka očistíme a nastrouháme, vložíme do hrnce, přidáme skořici, cukr podle chuti a podusíme. Zlatý klas nebo vanilkový pudink zamícháme ve vodě a do rozvařených jablek zavaříme. Vznikne nám jablečná hmota. Všechny tři pláty naplníme tak, že na první naneseme jablečný krém, přiložíme druhý plát, na který naneseme máslový krém a přiložíme vrchní, třetí plát. Necháme ztuhnout v chladničce.
  4. Krájíme na kostičky, povrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Darina Červeňová    ·   12.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

Suhlasim s pani Anetkou, hrozny recept… pre damy, ktore takmer nepecu, a chcu vyskusat, velmi nejasny… nepise sa ani velkost plechu, ani na ako hrubo uvalkat cesto… cesto je priserne sypke…takmer vobec sa s tym neda manipulovat… no uvidime po vychladnuti ci sa to vobec bude dat jest… neodporucam

AnetkaPlanetka    ·   2.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

Těsto se sype a nejde s ním absolutně pracovat díky naprosto nesmyslnému poměru tuku a mouky. Po upečení jsou pláty příliš křehké a rozpadají se, je zázrak, že s nimi šlo vůbec nějak manipulovat a nerozdrobily se úplně. Jablečné hmoty byl nadbytek a krém je příliš máslový. Tento zázrak jsem tvořila pouhé 3 hodiny, tudíž tvrzení, že čas přípravy je 45 minut, je velmi zavádějící. Výsledek zatím nejasný, nedoporučuji.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář