NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Křehký jablkový závin
Křehký jablkový závin
Recept Křehký jablkový závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: LENULKA

Křehký jablkový závin. Autor: Lenulka

LENULKA    ·   3.5.2016

Křehký jablkový závin

Křehký jablkový závin. Autor: Lenulka

Suroviny

Těsto :

35 dkg
polohrubé mouky
10 dkg
moučkového cukru
6 dkg
Hery
1 ks
vejce
1 ks
prášek do pečiva
6 lžic
mléka

Náplň :

14 jablek
jablek - dle velikosti
skořice
strouhané oříšky
rozinky
strouhanka

Na dohotovení :

moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na stůl si prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme prášek do pečiva, změklý tuk, vejce a mléko. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu.
  2. Těsto rozdělíme na 2 části. Těsto rozválíme, na středu těsta ( je vidět na fotce ) trochu posypu strouhankou ( já jsem měla z celozrnných rohlíků), poklademe nastrouhanými jablky, posypu strouhanými oříšky, přidám skořici a rozinky.
  3. Připravený závin neroluji, ale pouze přeložím z obou stran, a konce složím a podstrčím dolů. Hotový závin přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Takto zpracujeme i druhou půlku těsta.
  4. Připravené záviny vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 25 minut do růžova. Po upečení pocukrujeme
  5. Tento netradičně zabalený závin je u nás velice oblíbený.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář