Křehoučké válečky ze zakysané smetany

Co by to bylo za odpoledne bez sladké dobroty. Tentokrát jsem připravila fantastické válečky, které se doslova rozplývají na jazyku. Těsto je ze zakysané smetany a je neuvěřitelné křehké, doslova se opravdu rozplývá na jazyku. Pracuje se s ním skvěle, je pružné, při vyvalování se vůbec netrhá a naplnit je můžete čímkoliv. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby mi nádivka vytekla. Určitě vyzkoušejte. Ať se líbí nabízím vám recept. Autor: Milka

Přidal:, 9.5.2017
Kategorie: Moučníky
Křehoučké válečky ze zakysané smetany

Suroviny

Těsto:
1 kghladké mouky speciál
50 dkgmásla
4 dlzakysané smetany
špetkasoli
Dále budeme potřebovat:
švestková povidla
žloutek na potření
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme v misce těsto. Na prkínku zpracujeme do bochníku a dáme do chladničky nejméně na dvě hodiny, lépe na celou noc.
  2. Těsto vyjmeme, rozdělíme na dvě části a vyválíme na plát 42 x 48 cm, který nakrájíme na proužky 8 x 7 cm.
  3. Na jednu polovinu dáme povidla, druhou stranu potřeme žloutkem a od té části kde je povidla stočíme do válečku.
  4. Spoj bude dole na plechu. Kraje dobře přitlačíme, aby nám povidla vytekla.
  5. Válečky poklademe na plech, na kterém máme pečící papír a pečeme při 180 asi 13 minut.
  6. Mají být bledé. Ještě teplé poprášíme moučkovým cukrem.