Křehoučký jablečník

Recept Křehoučký jablečník

Přidal: , 31.10.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborný jablečník ke kávě nebo při nedělním posezení s rodinou. Množství jablek je možné měnit, záleží na vás. Pokud je více jablek, koláč je šťavnatější. Já používám jablka, které si zavařit do sedm decových lahví - takže používám většinou jeden i půl láhve jablek. Tyto jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem. Autor: Janulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.10.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Těsto:

1 hrnekpolohrubá mouka
2 hrnkyhladká mouka
1 dclolej
1 hrnekmoučkový cukr
2 ksvejce
1 ks prášek do pečiva
3 PLkyselé mléko

Náplň:

1 lnastrouhaná a podušené jablka
krystalový cukr
vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě lžíci kyselého mléka.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Na první těsto navrstvíme jablka. Jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem a vanilkovým cukrem.
  3. Druhou část těsta rozválíme a přeneseme na jablka. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 stupních. Těsto propícháme vidličkou.
  4. Upečeme do zlatova a vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit