Krémové luxusní vanilkové řezy

Recept Krémové luxusní vanilkové řezy

Přidal: , 13.5.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Krémové luxusní vanilkové řezy. Fantastické bílkové těsto, které je křehké už jen na pohled a ten krém. Jedla bych ho pouze s lžičkou z misky. No snědla jsem asi jednu třetinu, dokud jsem krém nanesla na vychladlé těsto a je opravdu mega dobrý. Někdo vrch ještě posype kokosem, já jsem už jen nazdobila krém pomocí cukrářského sáčku. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.5.2016

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

9 ksbílku
9 lžickr. cukr
9 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva

Krém:

3 bal.vanilkový pudink
4 lžícekr. cukr
900 mlmléka
150 gmáslo
100 gmoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
2 bal.Smetafix
2 lžícemoučkový cukr

Žloutkový krém:

9 ksžloutku
4 lžícekr. cukr
100 ghladká mouka
2 bal.vanilkový cukr
900 mlmléka
150 gmáslo
100 gmoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně po lžících přidáváme cukr a šleháme do lesklé pěny. Pak přidáme mouku prosátou a smíchanou s práškem do pečiva a jemně vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme na velký plech na pečení o rozměru 20 x 30 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  3. Klasicky uvaříme vanilkový pudink v oslazeném mléce a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  4. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a jemně ji vařečkou přimícháme do vanilkového krému. Krém odložíme do lednice a připravíme žloutkový krém.
  5. Žloutky, cukr, hladkou mouku, vanilku utřeme s mlékem a dáme vařit na mírný oheň. Uvařený hustý pudink odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Na žloutkový krém navrstvíme vanilkový krém a vršek ozdobíme podle vlastní fantazie.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit