NejRecept.cz Dezerty Moučníky Krémové luxusní vanilkové řezy
Krémové luxusní vanilkové řezy
Recept Krémové luxusní vanilkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Krémové luxusní vanilkové řezy. Fantastické bílkové těsto, které je křehké už jen na pohled a ten krém. Jedla bych ho pouze s lžičkou z misky. No snědla jsem asi jednu třetinu, dokud jsem krém nanesla na vychladlé těsto a je opravdu mega dobrý. Někdo vrch ještě posype kokosem, já jsem už jen nazdobila krém pomocí cukrářského sáčku. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.5.2016

Krémové luxusní vanilkové řezy

Krémové luxusní vanilkové řezy. Fantastické bílkové těsto, které je křehké už jen na pohled a ten krém. Jedla bych ho pouze s lžičkou z misky. No snědla jsem asi jednu třetinu, dokud jsem krém nanesla na vychladlé těsto a je opravdu mega dobrý. Někdo vrch ještě posype kokosem, já jsem už jen nazdobila krém pomocí cukrářského sáčku. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

9 ks
bílku
9 lžic
kr. cukr
9 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

3 bal.
vanilkový pudink
4 lžíce
kr. cukr
900 ml
mléka
150 g
máslo
100 g
moučkový cukr
500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
Smetafix
2 lžíce
moučkový cukr

Žloutkový krém:

9 ks
žloutku
4 lžíce
kr. cukr
100 g
hladká mouka
2 bal.
vanilkový cukr
900 ml
mléka
150 g
máslo
100 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně po lžících přidáváme cukr a šleháme do lesklé pěny. Pak přidáme mouku prosátou a smíchanou s práškem do pečiva a jemně vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme na velký plech na pečení o rozměru 20 x 30 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  3. Klasicky uvaříme vanilkový pudink v oslazeném mléce a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  4. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a jemně ji vařečkou přimícháme do vanilkového krému. Krém odložíme do lednice a připravíme žloutkový krém.
  5. Žloutky, cukr, hladkou mouku, vanilku utřeme s mlékem a dáme vařit na mírný oheň. Uvařený hustý pudink odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme spolu s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Na žloutkový krém navrstvíme vanilkový krém a vršek ozdobíme podle vlastní fantazie.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář