Krémové řezy z listového těsta

Recept Krémové řezy z listového těsta

Přidal: , 30.11.2014

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Krémové, snadné a rychlé řezy z listového těsta. Jednoduché na přípravu. Z talíře zmizí za krátký čas. Mňamka!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.11.2014

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 bal.listové těsto
6 ksvejce
350 gkr. cukr
100 ghladká mouka
750 mlmléka
500 mlsmetana ke šlehání
cukr podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Oddělíme si žloutky od bílků. 175 g cukru si vyšleháme se žloutky do pěny a 175 g cukru si vyšleháme s bílky.
  2. Do žloutkové hmoty si přidáme mouku. Po trošce přidáváme i 200 ml mléka.
  3. Mléko (550 ml) si dáme sevřít na oheň. Když se mléko vaří, odstavíme z ohně a přidáme žloutkovou hmotu. Za stálého míchání spojíme. Dáme znovu na oheň a vaříme cca 2 - 3 minuty.
  4. Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na 2 části. Jednu část upečeme v celku a druhou nakrájíme na kostky - upečeme do zlata při teplotě 160 stupňů.
  5. Na upečený celý plát těsta naneseme žloutkovou hmotu. Na žloutkovou hmotu naneseme vyšlehanou šlehačku (cukr podle chuti) a přikryjeme kostkami listového těsta. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit