Krémové rizoto s hráškem
Tradiční české rizoto je husté, s mrkví, hráškem, uvařeným kuřecím masem, případně s masem, které jsme obrali z kostí z polévky a ve většině případů je suché. Pravé italské rizoto je mazlavé až řídké, s pořádnou dávkou nastrouhaného parmezánu. Já jsem dnes vařila bez masa, obyčejné hráškové rizoto, do kterého jsem přidala i suché bílé víno. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Základ:
1 hrnek(250 ml objem) rýže Arborio nebo jiné vhodné na risotto
100 mlsuchého bílého vína
600 mlzeleninového nebo kuřecího vývaru
2 stroužkyčesneku
4 jarnícibulky (jen bílou část)
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
300 gmraženého nebo čerstvého hrášku
Na závěr:
100 gparmazánu
2 lžícemásla
- Do hrnce dáme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vsypeme rýži (neproplachujeme!) a cca 10 minut za stáleho míchání restujeme. Přidáme nasekaný česnek, víno a necháme ho zcela odpařit.
- Pak přidáme 1 naběračku vývaru a mícháme. Až se "vcucne", přidáme další naběračku. Tento postup opakujeme do změknutí rýže, což trvá 15 - 20 minut.
- Těsně před koncem přidáme hrášek, který jsme si před tím přelili vřící vodou a následně propláchli ledovou.
- Po chvíli přidáme nastrouhaný parmazán a úplně nakonec přidáme chladné máslo.
- Vše promícháme a případně dosolíme.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krémové rizoto s hráškom.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Krémes rizottó borsóval.
KOMENTÁŘE K RECEPTU