NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Krémové rizoto s hráškem
Krémové rizoto s hráškem
Recept Krémové rizoto s hráškem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   13.9.2017

Krémové rizoto s hráškem

Tradiční české rizoto je husté, s mrkví, hráškem, uvařeným kuřecím masem, případně s masem, které jsme obrali z kostí z polévky a ve většině případů je suché. Pravé italské rizoto je mazlavé až řídké, s pořádnou dávkou nastrouhaného parmezánu. Já jsem dnes vařila bez masa, obyčejné hráškové rizoto, do kterého jsem přidala i suché bílé víno. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

1 hrnek
(250 ml objem) rýže Arborio nebo jiné vhodné na risotto
100 ml
suchého bílého vína
600 ml
zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 stroužky
česneku
4 jarní
cibulky (jen bílou část)
2 lžíce
olivového oleje
1 lžíce
másla
300 g
mraženého nebo čerstvého hrášku

Na závěr:

100 g
parmazánu
2 lžíce
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do hrnce dáme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vsypeme rýži (neproplachujeme!) a cca 10 minut za stáleho míchání restujeme. Přidáme nasekaný česnek, víno a necháme ho zcela odpařit.
  2. Pak přidáme 1 naběračku vývaru a mícháme. Až se "vcucne", přidáme další naběračku. Tento postup opakujeme do změknutí rýže, což trvá 15 - 20 minut.
  3. Těsně před koncem přidáme hrášek, který jsme si před tím přelili vřící vodou a následně propláchli ledovou.
  4. Po chvíli přidáme nastrouhaný parmazán a úplně nakonec přidáme chladné máslo.
  5. Vše promícháme a případně dosolíme.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář