NejRecept.cz Dezerty Koláče Krémový banánový sen - fotopostup
Krémový banánový sen - fotopostup
Recept Krémový banánový sen - fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   20.7.2017

Krémový banánový sen - fotopostup

Chutný zákusek - Věříme, že si pochutnáte i vy! :) Já jsem ho dělala na oslavu narozenin a každému opravdu velmi chutnalo. Kamarádka si hned vypýtala i recept, že lepší banánový zákusek ještě nejedla a chce ho vyzkoušet upéct i ona. Je opravdu velmi jednoduchý a velmi rychlý na přípravu, i když si podle obrázku řeknete, že vypadá velmi pracně, opak je pravdou. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

4 ks
vejce
160 g
kr. cukr
5 lžic
vlažná voda
2 lžíce
olej
200 g
polohrubá mouka
2 lžíce
nizozemské kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva
nakyslý džem na potření

Krém:

1 l
mléko
3 bal.
banánový pudink Dr. Oetker
2 ks
vanilkový cukr
250 g
máslo
10 - 11 lžíc
moučkový cukr
3 - 4 ks
banány
rum podle chuti

Dvoubarevná šlehačka:

750 ml
smetana ke šlehání 33%
4 ks
Smeta-fix
2 lžíce
moučkový cukr
2 lžíce
kakao
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme kakao.
  2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který následně zlehka vmícháme do ušlehané žloutkové hmoty.
  3. Takto připravené těsto si vylijeme na dva papírem vystlané plechy na pečení. Pečeme při teplotě 160 stupňů. Upečené tenké pláty těsta si necháme vychladnout.
  4. Jeden plát těsta si pokapeme rumem (množství je na Vás - podle chuti) a potřeme kyselým džemem. Položíme druhý plát a opět pokapeme rumem.
  5. Připravíme si nádivku. V mléce si rozpustíme vanilkový cukr a přidáme pudinky. Uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo si vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlý vanilkový pudink. 
  6. Na korpus natřeme tenkou vrstvu krému, poklademe nakrájené banány a natřeme zbylý krém. Dáme do chladničky ztuhnout. 
  7. Připravíme si kakaovú šlehačku. 375 ml smetany vyšleháme s 2 bal. Smeta-fixu. Ochutíme 1 lžící moučkového cukru a obarvíme 2 lžícemi kakaa.
  8. Navrstvíme na vychlazený koláč.
  9. Připravíme si bílou šlehačku. 375 ml smetany vyšleháme s 2 bal. Smeta-fixu a ochutíme cukrem. Po lžících si ji navrstvíme na tmavou šlehačku a pěkně uhladíme.
  10. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc, nakrájíme na kostky a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář