NejRecept.cz Dezerty Koláče Krémový broskvový zákusek s piškoty
Krémový broskvový zákusek s piškoty
Recept Krémový broskvový zákusek s piškoty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

"Když jsem v obchodě viděla mini dětské piškoty, tak jsem musela upéct něco nového. Žádný máslový krém, žádný tuhý krém ale jemné, krémové ovocné pokušení se šlehačkou." Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.2.2016

Krémový broskvový zákusek s piškoty

"Když jsem v obchodě viděla mini dětské piškoty, tak jsem musela upéct něco nového. Žádný máslový krém, žádný tuhý krém ale jemné, krémové ovocné pokušení se šlehačkou." Autor: Karambola

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
moučkový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
olej
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl

Krém:

300 g
rozmixované broskve
4 lžíce
voda nebo šťáva z kompotu
280 ml
mléka
1 bal.
zlatý klas/vanilkový pudink
2 lžíce
kr. cukr
250 ml
zakysaná smetana

Dále budeme potřebovat:

meruňkový džem
smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
strouhaná čokoláda
dětské piškoty
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáme vidličkou rozšlehané žloutky, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 165 st. cca 25 minut. Po upečení těsto necháme vychladnout, stáhneme pečící papír.
  2. Na krém jsem použila domácí broskvový kompot. 300 g broskví rozmixujeme na kaši, přidáme 4 lžíce vody nebo šťávy z ovoce a necháme přejít varem. V misce rozmícháme v mléce zlatý klas nebo vanilkový pudink, kr. cukr a přilijeme k rozmixované ovocné kaši. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí vařečkou přimícháme zakysanou smetanu.
  3. Těsto potřeme meruňkovým džemem, poklademe piškoty, které jsme namočili do šťávy z ovoce (pokud nemáte, namočte do mléka), navrstvíme krém a pěkně uhladíme. Já jsem na vrch ještě naskládala piškoty kulatou stranou dolů a také jsem je namočila do šťávy. Odložila jsem do chladničky ztuhnout.
  4. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky (pokud budete papat koláč hned, tak ztužovač nemusíte dávat - já jsem koláčky musela přenést, tak jsem to pojistila ztužovačem). Navrstvíme na krém a ozdobnou stěrkou uděláme vzory. Posypeme strouhanou čokoládou, ozdobíme ještě kopečkem šlehačky a položíme piškotu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář