NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kremrole s jahodovou pěnou
Kremrole s jahodovou pěnou
Recept Kremrole s jahodovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   13.12.2017

Kremrole s jahodovou pěnou

Kremrole nebo šamrole nebo prostě trubičky z listového těsta s jahodovou pěnou. Jahodovou pěnu dělávám i na domácí koblihy. Máme ji velmi rádi, je sice extrémně sladká, ale velmi chutná a někdy ten cukr musíme doplnit, tak jedině takto. Nejlepší jsou hned po upečení, ale i druhý den jsou stále dobré. Ty, které nestihneme sníst, skladuji samozřejmě v chladničce. Po naplnění je nedávám hned do chladničky, ale nechám je nejdříve volně vychladnout v kuchyni na stole. Autor: Janka

Suroviny

Základ:

2 balení
listového těsta po 275g

Jahodová pěna:

3 ks
bílky
100 g
kvalitního jahodového džemu
200 g
krystalového cukru
3 lžíce
vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto (použila jsem chlazené už rozválené listové těsto) rozvinu a rozkrájíme rádýlkem na jemně pomoučené desce na 8 stejně širokých pásů (z obou kusů těsta máme spolu 16 kremrolí).
  2. Kovové formičky si namažu olejem a na každou navinu pásek těsta tak, aby se částečně překrýval.
  3. Navinuté kremrole ukládám na plech vyložený pečícím papírem. Ponatírámm se žloutky, které rozmíchám s trochou vody. Peču na 200 ° do světlehněda.
  4. Po upečení je nechám trošku vychladnout a potom je opatrně stáhnu z formiček.
  5. Vychladlé kremrole naplním sněhem z bílků a jemně pocukruji.
  6. V hrnci, na menším ohni nechám sevřít vodu, cukr a džem. Netřeba ho vařit dlouho, stačí, když chvíli vře a odstavíme. Takto připravený sirup tenkým proudem přiléváme k bílk. pěne, samozřejmě stále šleháme, aby nám vznikl krásný lesklý sníh, který ještě chvíli šleháme, aby nám mírně vychladl. Přendáme do cukrářského sáčku a plníme trubičky.
  7. Já používám domácí jahodový med, ale pokud se vám zdá, že je sníh málo růžový, přidejte kapku barviva.
  8. Pokud si netroufáte použít syrová vajíčka, najděte si raději recept, kde se bílková pěna šlehat nad párou. Já dělávám většinou takto, je to rychlejší a výsledný efekt je skoro stejný :)

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář