NejRecept.cz Maso Vepřové maso Krkovice zapečená s bramborami a šlehačkou
Krkovice zapečená s bramborami a šlehačkou
Recept Krkovice zapečená s bramborami a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   22.1.2017

Krkovice zapečená s bramborami a šlehačkou

Fantastický oběd, po kterém se budete olizovat i 4 hodiny. Pečené maso, u nás doma to je klasická krkovice, vy můžete použít i vepřové karé nebo žebírka, případně, pokud jste fanouškem kuřecího, tak kuřecí nohy nebo i prsa a k tomu křupavé brambory posypané červenou mletou paprikou a kari kořením. To vše je pečené spolu v jednom pekáčku zalité smetanou. Ta křupavá kůrka na bramborách je vynikající. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

4 plátky
1 cm vysoké vepřové krkovice bez kosti
4 stroužky
česneku
dle chuti
hrubě mleté steakové koření nebo pepř, sůl
4 lžíce
oleje
3 ks
cibule
3 lžíce
oleje
2 lžičky
krupicového cukru

Na brambory:

8 ks
středně velkých brambor
1 lžička
sladké mleté papriky
1 lžička
drceného kari koření
dle chuti
sůl
250 ml
33% smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nenaklepané maso okořeníme, přidáme utřený česnek, sůl a olej a vše pořádně vmasírujeme do masa. Necháme přes noc v lednici v uzavíratelné nádobě.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na 5mm plátky a papírovou utěrkou utřeme. Přendáme do mísy, přidáme koření a sůl a pořádně promícháme.
  3. Do pánve dáme olej a maso zprudka orestujeme, aby se zatáhlo. Do výpeku pak přidáme na céčka pokrájenou cibuli, cukr a necháme ji lehce zkaramelizovat. Do pekáčku dáme na dno zkaramelizovanou cibuli, na ni maso a na každý plátek masa pak kolečka ze dvou brambor.
  4. Vše zalejeme šlehačkou, přiklopíme a dáme do trouby na 200 st na cca 40 minut. Pak odklopíme a dopékáme dalších cca 20 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář