NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Křupavé francouzské bagety s majonézou
Křupavé francouzské bagety s majonézou
Recept Křupavé francouzské bagety s majonézou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   17.11.2020

Křupavé francouzské bagety s majonézou

Už dlouho jsem nepekla domácí pečivo, tak jsem zkusila tyto francouzské bagety. Do těsta se přidává majonéza, díky které jsou bagety uvnitř vláčné, jemné a jsou křupavé. Autor: Jaja

100 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
300 g
polohrubá mouka
4 lžíce
majonéza
1 a 1/2 lžičky
sůl
1 kostka
droždí
250 ml
voda
na potření
vajíčko
na posypání
sezamová semínka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté bavlněnou utěrkou kynout asi jednu hodinu.
  2. Po hodině rozdělíme těsto na stejné kousky a vytvarujeme bagety.
  3. Bagety necháme kynout asi půl hodinu při pokojové teplotě.
  4. Po nakynutí je potřeme vajíčkem a posypeme semínky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 10 minut - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář