Křupaví jahodoví šneci

Křupavé sušenky ve tvaru šneka. Ovocná nádivka je chutná a osvěžující. Cukru můžete přidat kolik chcete, já přidávám ještě citrónovou šťávu.

Přidal:, 21.9.2016
Kategorie: Chuťovky, Jahody, Podle ovoce
Recept Křupaví jahodoví šneci

Suroviny

Těsto:
250 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
120 gmáslo
1 ksvejce
špetkasůl
6 gprášek do pečiva
Náplň:
250 gjahody
2 PLkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
12 gkukuřičný škrob

Postup přípravy

  1. Z této dávky vám vyjde cca 18-20 kusů, záleží však na velikosti jednotlivých kousků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ze surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou necháme v chladničce odstát minimálně půl hodinu.
  3. Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce. Přidáme cukr, vanilku a škrob a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu necháme vychladnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme na pomoučené pracovní desce, potřeme jahodovou dření a srolujeme.
  5. Nakrájíme ostrým nožem na cca 2 cm kousky, které poklademe na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Před podáváním vrch posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: Citromhab