Krůtí hrudky s kukuřičnými lupínky

Kukuřičné lupínky víte využít i jinak než pouze do mléka. Obvykle se používají pouze na snídani, kdy si je nasypete do mléka a chvíli počkáte, dokud změknou. Já jsem kukuřičné lupínky použila jako zahušťovadlo do masových hrudek, které jsem pekla na rozpálené pánvi sa sádle. Krůtí prsa nakrájená na mini kostičky jsou i po upečení šťavnatá a v kombinaci se starším pečivem vytvoří vynikající chuť. Určitě vyzkoušejte připravit. Krůtí maso můžete zaměnit i za mleté hovězí nebo vepřové. Autor: Izabela

Přidal:, 20.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí hrudky s kukuřičnými lupínky

Suroviny

Základ:
1 kskrůtí prsa
Suroviny do hrudek:
2 ksrohlíky
2 ksvejce
100 gkukuřičné lupínky drcené
dle chutisůl
špetkapepř
Kromě toho:
3 PLvepřové sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa jsem nakrájela na malé kostičky o velikosti 2x2 cm. Přidala jsem k nim vyždímané rohlíky, vejce, sůl a pepř. Nakonec jsem přimíchala kukuřičné lupínky a dobře jsem všechno spojila.
  2. Na pánev jsem dala rozehřát sádlo. Tvořila jsem mokrýma rukama hrudky a vložila jsem je do horké masti.
  3. Hotové jsem vybrala na talíř s kuchyňskou utěrkou. Jednoduché a velmi chutné jídlo.
  4. Podávala jsem s bramborovou kaší. Přeji vám dobrou chuť.