Krůtí znojemská s rýži

Fotka se mi trochu nepovedla, ale o to chutnější to je. Věřte mi. Klasická omáčka (znojemskou má asi každý rád) z kyselých okurek. K tomu už pouze příloha klasická vařená rýže a ještě nakrájené okurky na ozdobu. Jedno z našich oblíbených jídel. Pokud jste ještě nedělali znojemskou, tak zkuste podle mého receptu. Garantuji vám, že se vám podaří. Autor: Kocmax

Přidal:, 26.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí znojemská s rýži

Suroviny

200 gkrůtího masa bez kůže
100 gsterilovaných okurek
1 lžícehladké mouky
50 gcibule
na podlitívývar
podle chutisůl
podle chutikmín

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno. Maso nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli, osolíme a okmínujeme podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
  2. Zahustíme moukou, důkladně rozmícháme a povaříme.
  3. Do hotové omáčky nakrájíme na kolečka sterilované okurky, a ještě krátce povaříme.
  4. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Můj blog: Vaříme bez tuku