Kuřecí Cordon bleu s bramborami

Recept je velmi jednoduchý a trochu ozvláštnit nedělní oběd. Jako přílohu můžeme podávat různé druhy kompotů, například i meruňkový, který je šťavnatý a chutný. Autor: Janulinka

Přidal:, 31.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Kuřecí
Recept Kuřecí Cordon bleu s bramborami

Suroviny

Maso s náplní:
kuřecí prsa
plátky šunky
plátky sýra
sůl
pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
Brambory:
brambory
americké koření
gyros koření
sůl
tvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na plátky, které do poloviny nakrojíme, abychom je uměli přeložit. Plátky si osolíme, opepříme a naklepeme.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Do každého plátku vložíme plátek šunky a plátek sýra. Plátek kuřecího masa přeložíme tak, aby uvnitř byla náplň. Každý kuřecí plátek zpevníme párátky.
  3. Takto připravené a naplněné kuřecí plátky obalíme v trojobalu - hladká mouka, vejce a strouhanka. Na závěr je osmažíme v horkém oleji.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Brambory si oloupeme, osolíme, opepříme - americkým kořením na brambory a gyros kořením. Vložíme do trouby - nejprve na 150 stupňů, později přidáme na 200 st. Na závěr přidáme max. stupeň na troubě a zapneme režim grilování na 10 - 15 min. Po upečení vyjmeme z trouby a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
  5. Recept je velmi jednoduchý a trochu ozvláštnit nedělní oběd. Jako přílohu můžeme podávat různé druhy kompotů, například i meruňkový, který je šťavnatý a chutný.% 10Tip: Piškotový beránek za 15 Kč