Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce

Poprvé jsem zkoušela brambory zapéct v šlehačce. Řeknu vám, je to nebíčko v tlamičce. Nejdřív jsem si myslela, že budou takové, jak se říká, nemastné neslané, ale nakonec z toho vyšlo jedno fantastické jídlo, které určitě budu vařit znovu. Zapékáme to spolu v jednom pekáčku, zalité smetanou. Smetana to celé zjemní a po zapečení vytvoří i krásné křupavý povrch. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 11.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce

Suroviny

4 kskuřecí steaky (kuřecí horní stehna vykostěná)
2 lžíceoleje
1 lžícecitronové šťávy
2 lžícegrilovacího nebo jiného oblíbeného koření
8 ksvětších brambor
1 kelímekšlehačkové smetany
1 lžícesádla
2 kscibule
drcený kmín, sůl dle potřeby

Postup přípravy

  1. Maso překrájíme na menší kousky, posypeme kořením, zakápneme olejem citronovou šťávou, promícháme a necháme přes noc marinovat v lednici v uzavřené nádobě.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. V míse je prosolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na céčka.
  3. V pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme maso z obou stran. Výpek z pánve nalejeme do pekáčku, dno vyskládáme opečeným masem, přidáme cibuli a naskádáme brambory.
  4. Zalejeme šlehačkou, přiklopíme a v trobě na 200 st. zapékáme 30 minut.
  5. Poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 230 st. a dopékáme ještě cca 40 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem