NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí kousky v pivním těstíčku
Kuřecí kousky v pivním těstíčku
Recept Kuřecí kousky v pivním těstíčku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Kuřecí kousky byly báječně křupavé! Pochutnali jsme si na nich víc než na klasickém řízku. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   17.5.2016

Kuřecí kousky v pivním těstíčku

Kuřecí kousky byly báječně křupavé! Pochutnali jsme si na nich víc než na klasickém řízku. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těstíčko:

2 hrnky
hladké mouky
2 hrnky
světlého piva
1 lžička
sušeného droždí
špetka
soli

Další suroviny:

500 g
kuřecího masa
2 PL
oleje
česnek a koření dle chuti
olej na osmažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme mouku, přidáme droždí a sůl a promícháme. Uděláme v mouce důlek a vlijeme pivo. Vymícháme těstíčko, asi jako na lívance a necháme cca 2 hodiny kynout.
  2. Mezitím si připravíme maso. To pokrájíme na malé řízečky a rozložíme na talíř. Osolíme ho, potřeme česnekem a případně jinými oblíbenými bylinkami a potřeme olejem. Obrátíme a to samé zopakujeme i z druhé strany masa. Přetáhneme folií a necháme v lednici odpočinout.
  3. Kuřecí kousky máčíme ve vykynutém těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář