NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí maso na žampionech s hranolkami
Kuřecí maso na žampionech s hranolkami
Recept Kuřecí maso na žampionech s hranolkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   16.1.2019

Kuřecí maso na žampionech s hranolkami

Poslední den prázdnin je u nás sice při pohledu z okna malinko "uplakaný", ale nám to nevadí. Kuba větrá Lego a poručil si hranolky. A jelikož nemám fritézu, větrám teď kuchyň, aby to tu nezavánělo jako ve fastfoodu... :-) Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Maso:
6 ks
kuřecích stehenních řízků
1 ks
středně velká cibule (nadrobno)
6 ks
čerstvých žampionů (na plátky)
4 stroužky
česneku (na plátky)
2 lžičky
sušeného česneku
1 lžička
grilovacího koření
dle potřeby
olej
250 ml
kuřecího vývaru
100 ml
bílého vína
špetka
kari koření
50 ml
smetany ke šlehání
sůl, mletý černý pepř
hotová světlá jíška
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, promícháme se sušeným česnekem a grilovacím kořením a uložíma na hodinku do lednice.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme česnek a okořeněné maso, zarestujeme, vsypeme žampiony, přidáme špetku kari, přilijeme vývar a bílé víno a necháme pod pokličkou lehce probublávat asi 20 minut.
  3. Pak dochutíme solí a pepřem, zahustíme hotovou jíškou a zjemníme smetanou. Už jen krátce prohřejeme a můžeme servírovat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář