Kuřecí maso na žampionech s hranolkami

Přidal: Danula Vašíčková, 16.1.2019
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Poslední den prázdnin je u nás sice při pohledu z okna malinko "uplakaný", ale nám to nevadí. Kuba větrá Lego a poručil si hranolky. A jelikož nemám fritézu, větrám teď kuchyň, aby to tu nezavánělo jako ve fastfoodu... :-) Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 16.1.2019
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Maso:
6 kskuřecích stehenních řízků
1 ksstředně velká cibule (nadrobno)
6 ksčerstvých žampionů (na plátky)
4 stroužkyčesneku (na plátky)
2 lžičkysušeného česneku
1 lžičkagrilovacího koření
dle potřebyolej
250 mlkuřecího vývaru
100 mlbílého vína
špetkakari koření
50 mlsmetany ke šlehání
sůl, mletý černý pepř
hotová světlá jíška
- Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, promícháme se sušeným česnekem a grilovacím kořením a uložíma na hodinku do lednice.
- Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme česnek a okořeněné maso, zarestujeme, vsypeme žampiony, přidáme špetku kari, přilijeme vývar a bílé víno a necháme pod pokličkou lehce probublávat asi 20 minut.
- Pak dochutíme solí a pepřem, zahustíme hotovou jíškou a zjemníme smetanou. Už jen krátce prohřejeme a můžeme servírovat.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenfleisch mit cremiger Pilzsoße und Pommes an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU