Kuřecí maso na žampionech s hranolkami

Recept Kuřecí maso na žampionech s hranolkami

Přidal: , 16.1.2019

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Poslední den prázdnin je u nás sice při pohledu z okna malinko "uplakaný", ale nám to nevadí. Kuba větrá Lego a poručil si hranolky. A jelikož nemám fritézu, větrám teď kuchyň, aby to tu nezavánělo jako ve fastfoodu... :-) Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.1.2019

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Maso:
6 kskuřecích stehenních řízků
1 ksstředně velká cibule (nadrobno)
6 ksčerstvých žampionů (na plátky)
4 stroužkyčesneku (na plátky)
2 lžičkysušeného česneku
1 lžičkagrilovacího koření
dle potřebyolej
250 mlkuřecího vývaru
100 mlbílého vína
špetkakari koření
50 mlsmetany ke šlehání
sůl, mletý černý pepř
hotová světlá jíška

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, promícháme se sušeným česnekem a grilovacím kořením a uložíma na hodinku do lednice.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme česnek a okořeněné maso, zarestujeme, vsypeme žampiony, přidáme špetku kari, přilijeme vývar a bílé víno a necháme pod pokličkou lehce probublávat asi 20 minut.
  3. Pak dochutíme solí a pepřem, zahustíme hotovou jíškou a zjemníme smetanou. Už jen krátce prohřejeme a můžeme servírovat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit