Kuřecí miniřízečky v česnekovém těstíčku

Na otázku, co by si dali k obědu, odpověděli kluci jednohlasně: ,,No, mamko, třeba řízečky!,,. Jenže protože u nás nikdy není nic úplně normální a pořád dokola na jedno brdo, řízečky byly, ale zase trošku jinak. A kluci se olizují ještě teď... :-) Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 18.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí miniřízečky v česnekovém těstíčku

Suroviny

4 ksvelké stehenní řízky
3 ksvejce
3 lžíceoleje
3 lžíceSolamylu
4 stroužkyčesneku (prolisovat)
1 a 1/2 lžičkysoli
2 lžíceplnotučné hořčice
sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a nakrájíme na menší řízečky, mírně naklepeme a vložíme do těstíčka, pěkně promícháme a necháme marinovat alespoń 12 hodin v lednici.
  2. Poté smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Těstíčko: Pouze smícháme vejce, olej, hořčici, sůl, česnek a Solamyl a vše důkladně prošleháme kvedlačkou.
  4. Podávame s bramborovou kaší a zeleninou.