Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Ještě v neděli jsme měli super oběd. Klasika nikdy nic nepokazí. Ještě když jsme byli mladí, vzpomínám na mé dětství, jiné řízky než vepřové jsme nedělali. Dnes už dělávám i kuřecí, i krůtí, ale podle mého názoru ty vepřové jsou nejlepší. Ale protože doma mají rádi kuřecí, tak jsem nezvolila prsa, ale kuřecí stehenní řízky. Jsou šťavnatější a když jsou marinované v zakysané smetaně jsou ještě lepší. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 24.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Suroviny

6 kskuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat)
1 kelímekzakysané smetany (180g)
1 ksvejce
2 lžíceSolamylu
1 lžícePodravky
1 vrchovatá lžičkasušeného česneku
1/2 lžičkymletého černého pepře

Postup přípravy

  1. V misce smícháme "suché" ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby.
  2. Pokud nám nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.
  3. Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat".
  4. Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.