Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Přidal: Danula Vašíčková, 24.4.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ještě v neděli jsme měli super oběd. Klasika nikdy nic nepokazí. Ještě když jsme byli mladí, vzpomínám na mé dětství, jiné řízky než vepřové jsme nedělali. Dnes už dělávám i kuřecí, i krůtí, ale podle mého názoru ty vepřové jsou nejlepší. Ale protože doma mají rádi kuřecí, tak jsem nezvolila prsa, ale kuřecí stehenní řízky. Jsou šťavnatější a když jsou marinované v zakysané smetaně jsou ještě lepší. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 24.4.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Oběd
SUROVINY
6 kskuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat)
1 kelímekzakysané smetany (180g)
1 ksvejce
2 lžíceSolamylu
1 lžícePodravky
1 vrchovatá lžičkasušeného česneku
1/2 lžičkymletého černého pepře
- V misce smícháme "suché" ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby.
- Pokud nám nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.
- Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat".
- Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane.
KOMENTÁŘE K RECEPTU