Kuřecí šneky na špejli s bramborovou kaší

Přidal: Danula Vašíčková, 29.1.2019
Kategorie: Špízy, Grilování a BBQ, Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kuba má úúúžasnýho "pamatováka" na blbosti. Když viděl dnešní oběd, rozsvítily se mu oči a povídá: "Mamííí, tohle už jsem někde viděl"...pak bylo naprosto hmatatelně cítit jeho soustředění...a poté... na tváři se mu rozlil výraz, jako kdyby právě objevil Ameriku i s přilehlými ostrovy. "Tohle už jsme jednou měli, že jóóó?" a s vítězným pokřikem "yesss!!!" a typickým posunkem pokrčené paže, jak to dneska děcka umí, se na to vrhnul... Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 29.1.2019
Kategorie: Špízy, Grilování a BBQ, Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
4 kskuřecí prsní řízky
150 gšunky
150 ganglické slaniny
sůl, mletý černý pepř
sušený česnek
grilovací koření
- Maso rozříznout, rozklepat, z obou stran osolit, opepřit a okořenit, poklást plátky šunky a slaniny, srolovat a alespoň na hodinku, lépe na dvě, uložit na polystyrenovém tácku do mrazáku (lépe se pak krájí).
- Poté vždy zapíchneme do rolky špejli a odřízneme šneka, postup opakujeme, dokud nezískáme špíz dané délky (prostě nesmíme zapomenout, že se nám hotový špíz musí vejít do pánvičky
).
- Smažíme na sádle z obou stran dozlatova.
- Po vyjmutí masa můžeme hotový výpek zaprášit trochou hladké mouky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Szaszłyki z kurczaka z puree ziemniaczanym.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nyársra tűzött csirketekercs.
KOMENTÁŘE K RECEPTU