Květákové placky

Nedávno jsem smažila růžičky kafriolu a brokolice. Polovinu hlávky květáku jsem odložila zpět do chladničky a kdo tušil, že na něj úplně zapomenu. Včera jsem ho vytáhla z lednice a ještě byl docela schopný, tak jsem připravila tyto květákové placky. Někdy je dělávám i s čerstvými bylinkami, ale neměla jsem doma nic, tak jsem ani nic nepřidala, dokonce jsem neměla ani majoránku, ale nevadí. I takto obyčejné nám celkem chutnaly. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 18.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Květákové placky

Suroviny

1/2 kskvěták
1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Květák si uvaříme v osolené vodě. Jakmile je měkký tak ho dáme do misky a rozmačkáme. Osolíme podle chuti a opepříme.
  2. Přidáme vejce a rozmícháme. Pak přidáme hladkou mouku a strouhanku aby jsme vytvořili takové těstíčko. V pánvi si rozehřejeme olej a usmažíme první zkušební placku.
  3. Pokud se nerozpadá můžeme pokračovat a smažíme dozlatova z obou stran.
  4. Pokud se rozpadá přidáme trochu mouky. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou. Přeji dobrou chuť.=)