Těsto: mouku prosejeme, z 200 ml vlažného mléka, trochu cukru, mouky a droždí si připravíme kvásek, který necháme asi za 10 minut vykynout. Přidáme sůl, krystalový cukr, rozpuštěné máslo nebo olej, vejce a po částech podle potřeby zbytek mléka. Uhněteme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout asi 60 minut.
Z vykynutého těsta vytvoříme válec a na desce ho rozdělíme na 24 částí. Každou část rozválíme na ovál. Vrchní část naplníme nutellou nebo povidly, přehneme do poloviny a vidličkou přitlačíme. Spodní část překrojíme podélně na 5 pásků a srolujeme. Vznikne tvar, jaký vidíme na fotografii. Nádivku můžeme použít podle své chuti, tvarohovou, makovou, ořechovou.
Hotové rohlíky poklademe na plech s pečícím papírem, necháme podkynout. Pečeme při teplotě 180 ° C asi 25 minut. Teplota a čas jsou pouze orientační. Každý se musí řídit svou troubou. Z tohoto množství jsou dva plechy a rohlíky jsou poměrně velké. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem a po vychladnutí posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Blažena Sadovská