Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

No, musela jsem si to tu zase trošku provonět... :-) Venku se krásně usmívá sluníčko a je až na neuvěření, že v kalendáři se píše listopad. Ani se mi nechce věřit, že o něco více než měsíc jsou tu Vánoce. Nostalgie za sněhem zahnána krásnými vanilkovými dobrotami. Autor: Danka

Přidal:, 7.11.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
42 gčerstvého droždí
250 mlvlažného mléka
70 grozpuštěného másla
2 ksžloutky
70 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli
Náplň:
600 mlmléka
2 bal.pudinkové vanilkové prášky
4 lžícekrystalu
1 bal.vanilkový cukr
100 gmásla
2 lžícerumu
rozinky - ty necháme v rumu pěkně se nabumbat

Postup přípravy

  1. Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout.
  2. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně, rozválet na sílu 1cm, potřít náplní, posypat rozinkami, srolovat, nití nakrájet na cca 2cm silné dílky a ukládat řezem na plech s pečícím papírem (z tohoto množství jsem udělala 18 šneků na 2 velké plechy).
  3. Nechat pod igelitem asi 20 minut kynout, pak potřít rozšlehaným bílkem.
  4. Péct 20 minut na 170 stupňů.