NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami
Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami
Recept Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   7.11.2018

Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

No, musela jsem si to tu zase trošku provonět... :-) Venku se krásně usmívá sluníčko a je až na neuvěření, že v kalendáři se píše listopad. Ani se mi nechce věřit, že o něco více než měsíc jsou tu Vánoce. Nostalgie za sněhem zahnána krásnými vanilkovými dobrotami. Autor: Danka

60 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladké mouky
42 g
čerstvého droždí
250 ml
vlažného mléka
70 g
rozpuštěného másla
2 ks
žloutky
70 g
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
soli

Náplň:

600 ml
mléka
2 bal.
pudinkové vanilkové prášky
4 lžíce
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
másla
2 lžíce
rumu
rozinky - ty necháme v rumu pěkně se nabumbat
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout.
  2. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně, rozválet na sílu 1cm, potřít náplní, posypat rozinkami, srolovat, nití nakrájet na cca 2cm silné dílky a ukládat řezem na plech s pečícím papírem (z tohoto množství jsem udělala 18 šneků na 2 velké plechy).
  3. Nechat pod igelitem asi 20 minut kynout, pak potřít rozšlehaným bílkem.
  4. Péct 20 minut na 170 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář