Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

Recept Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

Přidal: , 7.11.2018

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

No, musela jsem si to tu zase trošku provonět... :-) Venku se krásně usmívá sluníčko a je až na neuvěření, že v kalendáři se píše listopad. Ani se mi nechce věřit, že o něco více než měsíc jsou tu Vánoce. Nostalgie za sněhem zahnána krásnými vanilkovými dobrotami. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 7.11.2018

Kategorie: Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 ghladké mouky
42 gčerstvého droždí
250 mlvlažného mléka
70 grozpuštěného másla
2 ksžloutky
70 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli

Náplň:

600 mlmléka
2 bal.pudinkové vanilkové prášky
4 lžícekrystalu
1 bal.vanilkový cukr
100 gmásla
2 lžícerumu
rozinky - ty necháme v rumu pěkně se nabumbat

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout.
  2. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně, rozválet na sílu 1cm, potřít náplní, posypat rozinkami, srolovat, nití nakrájet na cca 2cm silné dílky a ukládat řezem na plech s pečícím papírem (z tohoto množství jsem udělala 18 šneků na 2 velké plechy).
  3. Nechat pod igelitem asi 20 minut kynout, pak potřít rozšlehaným bílkem.
  4. Péct 20 minut na 170 stupňů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit