Kynutý závin s dvojí náplní

Kynutý závin s dvojí náplní. Vrch jsem posypala mandlemi a posypala moučkovým cukrem. Zmizel za pár minut a ještě musím vyzkoušet s oříškovou a makovou náplní. Autor: Lacusin

Přidal:, 29.2.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky
Recept Kynutý závin s dvojí náplní

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
20 gdroždí
60 gcukru
200 mlmléka
40 gmásla
40 gsádla
2 lžíceoleje
2 ksžloutky
špetkasoli
špetkasušené citronové kůry
1 náplň:
250 gtvarohu
1/2 balíčkupudinkového prášku
cukr dle chuti
1 lžícerumu
2. náplň:
1 kelímekpovidel
špetkaskořice
Na dokončení:
50 gloupaných mandli
bílek na potření

Postup přípravy

  1. Nejprve uděláme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Odpočinutý kvásek smícháme s ostatními surovinami, vymícháme hladké těsto a dáme na teplé místo asi hodinu kynout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na obdélník a pomažeme oběma náplněmi, tak jak je to na obrázku. Náplně připravíme smícháním všech surovin.
  3. Srolujeme obě strany směrem ke středu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Spojem dolů dáme na plech ještě čtvrt hodiny kynout. Pak pomažeme bílkem a posypeme mandlemi.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C dozlatova.Tip: Jahodový džem bez chemie