Lahodná vajíčková pomazánka

Recept Lahodná vajíčková pomazánka

Přidal: , 9.2.2018

Kategorie: Pomazánky, Vajíčková

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vajíčková pomazánka se dá připravit na milión způsobů. U nás doma je tato vajíčková pomazánka nejoblíbenější. Používám k ředění pomazánku Lučinu a pouze trošku másla na zjemnění. Někdo přidává 250 g másla a asi jen 5 vajíček. Pomazánka je pak tak příliš těžká a zbytečně. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.2.2018

Kategorie: Pomazánky, Vajíčková

SUROVINY

2 ksvejce
200 glučiny
50 gmásla
2 lžícesmetany nebo mléka
50 gjarní cibulky nebo pažitky
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka klasicky uvaříme natvrdo, očistíme a necháme vychladnout.
  2. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme lučinu, měkké máslo a trošku smetany. Pokud nemáte na zředění smetanu, postačí vám i mléko.
  3. Přidáme i nadrobno nakrájenou pažitku a promícháme.
  4. Ochutíme solí a pepřem a můžeme natírat na chlebíček.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit