NejRecept.cz Pomazánky Vajíčková pomazánka Lahodná vajíčková pomazánka
Lahodná vajíčková pomazánka
Recept Lahodná vajíčková pomazánka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   9.2.2018

Lahodná vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka se dá připravit na milión způsobů. U nás doma je tato vajíčková pomazánka nejoblíbenější. Používám k ředění pomazánku Lučinu a pouze trošku másla na zjemnění. Někdo přidává 250 g másla a asi jen 5 vajíček. Pomazánka je pak tak příliš těžká a zbytečně. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
vejce
200 g
lučiny
50 g
másla
2 lžíce
smetany nebo mléka
50 g
jarní cibulky nebo pažitky
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka klasicky uvaříme natvrdo, očistíme a necháme vychladnout.
  2. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme lučinu, měkké máslo a trošku smetany. Pokud nemáte na zředění smetanu, postačí vám i mléko.
  3. Přidáme i nadrobno nakrájenou pažitku a promícháme.
  4. Ochutíme solí a pepřem a můžeme natírat na chlebíček.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář