NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Lahodné koblihy pečené v troubě s tajemstvím dokonalého těsta. Bez smažení v oleji a připravíte větší množství najednou.
Lahodné koblihy pečené v troubě s tajemstvím dokonalého těsta. Bez smažení v oleji a připravíte větší množství najednou.
Recept Lahodné koblihy pečené v troubě s tajemstvím dokonalého těsta. Bez smažení v oleji a připravíte větší množství najednou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   2.5.2023

Lahodné koblihy pečené v troubě s tajemstvím dokonalého těsta. Bez smažení v oleji a připravíte větší množství najednou.

Koblihy miluji, ale často mě od jejich přípravy odrazuje smažení na oleji. Tolik zbytečného oleje! Proto jsem vymyslela tento recept na přípravu koblih v troubě, aby si je děti mohly dát a nestékal jim olej po rukou. Rozhodně jim dejte šanci!

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
1 ks
droždí
280-300 ml
mléko
70 g
krystalový cukr
trochu
rum
2 ks
žloutek
50 g
rozpuštěné máslo
1/2 lžičky
sůl
na potření
rozpuštěné máslo
na polevu
džem nebo čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z trochy mléka, cukru a droždí připravte kvásek.
  2. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek a vypracujte těsto, které nechte asi hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi 2-3 cm.
  4. Pomocí vhodného hrnečku nebo formičky vykrajujte z těsta koblihy a pokládejte je na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  5. Necháme 15 minut kynout a pečeme při 190 °C asi 20 minut.
  6. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem a namočíme v čokoládě nebo podle potřeby pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Případně podávejte s džemem a cukrem podle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář