Langoše z bramborového těsta

Recept Langoše z bramborového těsta

Přidal: , 20.6.2016

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Langoše byly na povrchu nádherně křupavé a uvnitř dokonalé vláčné. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.6.2016

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Těsto:

500 ghladké mouky
200 guvařených brambor
150 mlvlažné vody
30 gdroždí
150 mlmléka
1 PLcukru
1 lžičkasoli

Na dokončení:

dle potřebyolej na smažení
dle chutikečup, sýr, česnek, tatarka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, kvásek, sůl, vodu a vymícháme hladké těsto. Lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 12 kousků, z každého kousku vyválíme placičku a necháme ještě 10 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Podáváme podle chuti - s česnekem, kečupem, sýrem nebo tatarkou. Lze i nasladko - povidla, marmeláda, tvaroh, šlehačka.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit