NejRecept.cz Koláče, cukroví Láva cake se zmrzlinou
Láva cake se zmrzlinou
Recept Láva cake se zmrzlinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tumundomujer

Tekoucí čokoládové koláčky se zmrzlinou.

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2015

Láva cake se zmrzlinou

Tekoucí čokoládové koláčky se zmrzlinou.

Suroviny

Budeme potřebovat:

150 g
hořká čokoláda
150 g
máslo
1 lžička
vanilková esence
3 ks
vejce
3 ks
žloutky
1,5 šálku
kr. cukr
1/2 šálku
hladká mouka
malinová zmrzlina
vanilková zmrzlina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme vanilkovou esenci a promícháme. Hmotu odstavíme z vodní lázně a necháme mírně vychladnout.
  2. V druhé misce utřeme celé vajíčka a žloutky do pěny, přidáme kr. cukr. Když máme nadýchanou pěnu, tenkým proudem přiléváme čokoládu a nakonec přimícháme vařečkou mouku.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme do formiček, které jsme vymastili tukem a vysypali moukou (neplníme až do vrchu, protože při pečení ještě narostou - necháme cca 2 cm).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 12 - 14 minut.
  5. Upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou a malinovou zmrzlinou. Dobrou chuť!

Zdroj: Tumundomujer

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář