Láva cake se zmrzlinou

Recept Láva cake se zmrzlinou

Přidal: , 13.7.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tekoucí čokoládové koláčky se zmrzlinou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.7.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Budeme potřebovat:

150 ghořká čokoláda
150 gmáslo
1 lžičkavanilková esence
3 ksvejce
3 ksžloutky
1,5 šálkukr. cukr
1/2 šálkuhladká mouka
malinová zmrzlina
vanilková zmrzlina

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme vanilkovou esenci a promícháme. Hmotu odstavíme z vodní lázně a necháme mírně vychladnout.
  2. V druhé misce utřeme celé vajíčka a žloutky do pěny, přidáme kr. cukr. Když máme nadýchanou pěnu, tenkým proudem přiléváme čokoládu a nakonec přimícháme vařečkou mouku.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme do formiček, které jsme vymastili tukem a vysypali moukou (neplníme až do vrchu, protože při pečení ještě narostou - necháme cca 2 cm).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 12 - 14 minut.
  5. Upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou a malinovou zmrzlinou. Dobrou chuť!

Zdroj: Tumundomujer

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit