Lehounké piškotové řezy s broskvemi

V originálním receptu bylo uvedeno jiné ovoce a to konkrétně konzervované mandarinky, ale pro mě osobně jsou mnohem lepší naše meruňky. Přece používejme suroviny, které jsou nám známé a víme si je vypěstovat i doma. Samozřejmě někdy chceme vyzkoušet něco nového, tak sáhneme po exotice a někdy to našim chuťovým pohárkům i lahodí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 26.2.2018
Kategorie: Moučníky
Lehounké piškotové řezy s broskvemi

Suroviny

Na těsto:
4 ksvejce
4 lžícevlažné vody
150 gmoučkového cukru
1 balíčekvanilkového cukru
90 gpolohrubé mouky
90 gsolamylu
1 bal.kypřicí prášek do pečiva
Na náplň:
230 gkompotované broskve
500 gpolotučného tvarohu
150 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
citronová kůra z 1/2 ( nejlépe chemicky neošetřeného)
2 lžícecitronové šťávy
250 gsmetana ke šlehání
250 g(40%) zakysaná smetana
1 balíčekželatinového ztužovače za sudena ( Dr. Oetker )
100 mlkompotové šťávy

Postup přípravy

  1. Klasicky vyšleháme těsto - vajíčka s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu a už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou se solamylem a kypřícím práškem.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut. Potom překrojíme na polovinu.
  3. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a citr. šťávu a kůru utřeme do jednotné hmoty. Šlehačku vyšleháme do tuha v druhé misce. Zlehka ji přimícháme k tvarohové hmotě, přidáme i okapané ovoce. Promícháme.
  4. Šťávu, kterou jsme slily z ovoce nevylévejte, v ní připravíme ztužovač - řídíme se pokyny na obalu. Přidáme do krému, promícháme a můžeme navrstvit na jednu část těsta. Přikryjeme druhou částí a je hotovo.
  5. Do lednice na minimálně hodinku, aby to zatuhlo a podáváme.

Můj blog: Vaření s Tomem