Lepenice s vinnou klobáskou

Přidal: Danula Vašíčková, 9.4.2018
Kategorie: Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Včera jsme měli vydatný oběd, tak dnes jsem přemýšlela co připravím a vyšlo to na tuto prý odlehčenou verzi :D ale ne, dělám si srandičky. Lepenice klasická, brambory, kysané zelí a cibule. Ochucené petrželkou, kmínem, solí, pepřem a jarní cibulkou :) Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 9.4.2018
Kategorie: Oběd
SUROVINY
cca 1,5 kgbrambor
1 sáčekkysaného zelí
2 ksstředně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl, mletý černý pepř
- Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme.
- Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce.
- Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory.
- Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat.
KOMENTÁŘE K RECEPTU