Lepenice s vinnou klobáskou

Včera jsme měli vydatný oběd, tak dnes jsem přemýšlela co připravím a vyšlo to na tuto prý odlehčenou verzi :D ale ne, dělám si srandičky. Lepenice klasická, brambory, kysané zelí a cibule. Ochucené petrželkou, kmínem, solí, pepřem a jarní cibulkou :) Autor: Danka

Přidal:, 9.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Lepenice s vinnou klobáskou

Suroviny

cca 1,5 kgbrambor
1 sáčekkysaného zelí
2 ksstředně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme.
  2. Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce.
  3. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory.
  4. Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat.