NejRecept.cz Část dne Oběd Lepenice s vinnou klobáskou
Lepenice s vinnou klobáskou
Recept Lepenice s vinnou klobáskou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Včera jsme měli vydatný oběd, tak dnes jsem přemýšlela co připravím a vyšlo to na tuto prý odlehčenou verzi :D ale ne, dělám si srandičky. Lepenice klasická, brambory, kysané zelí a cibule. Ochucené petrželkou, kmínem, solí, pepřem a jarní cibulkou :) Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   9.4.2018

Lepenice s vinnou klobáskou

Včera jsme měli vydatný oběd, tak dnes jsem přemýšlela co připravím a vyšlo to na tuto prý odlehčenou verzi :D ale ne, dělám si srandičky. Lepenice klasická, brambory, kysané zelí a cibule. Ochucené petrželkou, kmínem, solí, pepřem a jarní cibulkou :) Autor: Danka

Suroviny
cca 1,5 kg
brambor
1 sáček
kysaného zelí
2 ks
středně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl, mletý černý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme.
  2. Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce.
  3. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory.
  4. Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář