Letní rybízové řezy

Přidal: Reny Naty A., 1.7.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Podle ovoce, Rybíz
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Holky opravdu zkuste - je lehký jako peříčko a věřte, že 1 kousek nestačí :) Je sice trošku dražší, potřebujete 12 vajíček, ale vyplatí se jednou za čas vyzkoušet :) Autor: Reny Naty A.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Reny Naty A., 1.7.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Podle ovoce, Rybíz
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
6 ksžloutky
6 ksbílky
300 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
125 mlolej
125 mlvlažná voda
5 PLkakao - nemusí být
200 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
Bílková pěna:
6 ksbílky
150 gmoučkový cukr
500 grybíz
- Cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, postupně přimícháme vodu a olej. Nakonec přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili papírem a upečeme při teplotě 150 stupňů po dobu 40 minut.
- Po upečení vyjmeme z trouby - vyšleháme bílky s cukrem do tuhé pěny, přimícháme rybíz a navrstvíme na upečené těsto. Vložíme zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě, dokud sníh nezíská zlatou barvu (asi 10 minut).
Můj blog:Pečení všeho druhu ORIGINAL
KOMENTÁŘE K RECEPTU