Letní rybízové ​​řezy

Holky opravdu zkuste - je lehký jako peříčko a věřte, že 1 kousek nestačí :) Je sice trošku dražší, potřebujete 12 vajíček, ale vyplatí se jednou za čas vyzkoušet :) Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 1.7.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Rybíz, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Letní rybízové ​​řezy

Suroviny

Těsto:
6 ksžloutky
6 ksbílky
300 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
125 mlolej
125 mlvlažná voda
5 PLkakao - nemusí být
200 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
Bílková pěna:
6 ksbílky
150 gmoučkový cukr
500 grybíz

Postup přípravy

  1. Cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, postupně přimícháme vodu a olej. Nakonec přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili papírem a upečeme při teplotě 150 stupňů po dobu 40 minut.
  3. Po upečení vyjmeme z trouby - vyšleháme bílky s cukrem do tuhé pěny, přimícháme rybíz a navrstvíme na upečené těsto. Vložíme zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě, dokud sníh nezíská zlatou barvu (asi 10 minut).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog:Pečení všeho druhu ORIGINAL