Líné pagáče ze zakysané smetany bez droždí

Recept Líné pagáče ze zakysané smetany bez droždí

Přidal: Triniti, 29.4.2020

Kategorie: Pagáče, Pečivo, Část dne, Snídaně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ano, v obchodech je stále problém koupit droždí, proto jsem vyzkoušela pagáče bez droždí. Kelímek zakysané smetany, mouka, máslo a pár jiných surovin potřebujete na přípravu těchto křehkých pagáčů. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 29.4.2020

Kategorie: Pagáče, Pečivo, Část dne, Snídaně

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
250 gmáslo
250 mlzakysaná smetana
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasůl
1 ksžloutek
vajíčko na potření
semínka na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na pagáče vymícháme v jednotné těsto, které rozválíme a kulatou formičkou nebo za pomoci menší skleničky vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech na pečení.
  2. Pagáče potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Já jsem použila sezamové.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů.
  4. Pečeme cca 13 minut - sledujeme - záleží na tloušťce těsta.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit