Líné pagáče ze zakysané smetany bez droždí
Ano, v obchodech je stále problém koupit droždí, proto jsem vyzkoušela pagáče bez droždí. Kelímek zakysané smetany, mouka, máslo a pár jiných surovin potřebujete na přípravu těchto křehkých pagáčů. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 gpolohrubá mouka
250 gmáslo
250 mlzakysaná smetana
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasůl
1 ksžloutek
vajíčko na potření
semínka na posypání
- Všechny suroviny na pagáče vymícháme v jednotné těsto, které rozválíme a kulatou formičkou nebo za pomoci menší skleničky vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech na pečení.
- Pagáče potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Já jsem použila sezamové.
- Pečeme cca 13 minut - sledujeme - záleží na tloušťce těsta.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejfölös pogácsa élesztő nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU