Lívance s ovesnými vločkami

Toto jsou nejlepší snídaně, jaké jsem mohla vymyslet. Jen potřebuji člověka, aby mi je každé ráno pěkně udělal a teplé donesl do postele se šálkem kávy. S domácím ovocem to je nejlepší, ale pokud není, postačí i to z obchodu. Nemá sice takovou chuť jako má mít, protože procestuje polovinu země, ale aspoň něco. Dobrou chuť. Autor: Kocmax

Přidal:Kocmax, 15.6.2017
Kategorie: Chuťovky
Lívance s ovesnými vločkami

Suroviny

500 mlnízkotučného mléka
200 ghladké mouky
100 gnamletých ovesných vloček
2 ksvejce
30 gcukru
30 gkvasnic
nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
špetka soli

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme trochu necelou polovinu vlažného mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.
  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.
  3. Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.
  4. Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.

Můj blog: Vaříme bez tuku