Lívance s ovesnými vločkami
Toto jsou nejlepší snídaně, jaké jsem mohla vymyslet. Jen potřebuji člověka, aby mi je každé ráno pěkně udělal a teplé donesl do postele se šálkem kávy. S domácím ovocem to je nejlepší, ale pokud není, postačí i to z obchodu. Nemá sice takovou chuť jako má mít, protože procestuje polovinu země, ale aspoň něco. Dobrou chuť. Autor: Kocmax
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 mlnízkotučného mléka
200 ghladké mouky
100 gnamletých ovesných vloček
2 ksvejce
30 gcukru
30 gkvasnic
nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
špetka soli
- Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme trochu necelou polovinu vlažného mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.
- Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.
- Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.
- Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.
Můj blog: Vaříme bez tuku
KOMENTÁŘE K RECEPTU