Lívanečky bez kynutí se šlehačkou a borůvkami

Když není tatínek doma, stalo se nepsaným pravidlem, že kuchtíme k obědu vždycky něco sladkého. Dnes jsem váhala, protože prcek po nemoci zatím nejevil o jídlo valný zájem. Ale projely jsme to s Barčou na plné čáře. My každá po čtyřech a Jakub si dopřál osm, jo, vidíte dobře, osm lívanců. :D :D :D Autor: Danka

Přidal:, 10.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Lívanečky bez kynutí se šlehačkou a borůvkami

Suroviny

1 hrnekhladké mouky (myšleno objem 250ml)
1/4 lžičkyprášku do pečiva
1/4 lžičkyjedlé sody
špetkasoli
2 lžícekrystalu
1/2 hrnkuvlažného mléka (125ml)
1 ksvejce
1 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. V misce smícháme všechny suché ingredience, poté přidáme všechny tekuté ingredience a umícháme hladké těstíčko.
  2. Velkou polévkovou lžící lijeme na lehounce vymaštěnou pánev malé lívanečky a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Z tohoto množství jsem usmažila 16 lívanečků.
  4. No a pak už je jen na vás, čím si je vylepšíte. U nás boduje šlehačka a borůvky.