Luxusní Mimóza řezy

Hnetené těsto a jednoduchá nádivka z mléka. Džem dodá řezem svěží chuť. Výborný na oslavy, párty nebo jen tak ke kávě. Mňamka!

Přidal:, 24.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Luxusní Mimóza řezy

Suroviny

Těsto:
250 gmásla
120 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
4žloutky
4-5 lžícezakysané smetany
500 gmouky
kůra z citronu
Krém:
1/2 lmléka
5 lžicmouky
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
rum
džem z třešní (nebo podobný)

Postup přípravy

  1. Ze všech přísad vypracujte těsto , necháme ho chvíli odstát.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Těsto rozdělíme na čtyři části, rozválíme pláty s rozměry 25x35 cm a pečeme na papíru při 170 stupních, dokud nebude vidět tmavší barvy na okrajích.
  3. Na krém dáme vařit polovinu mléka s cukrem, v druhé polovině rozmícháme mouku, vlijeme do vařícího mléka a vaříme dokud nezhoustne. Máslo necháme změknout při pokojové tepote, vymícháme do pěny. Vychladlý krém přidáváme lžíci po lžíci do másla, vyšleháme na hladký krém. Podle chuti přidáme malé množství rumu.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Můžeme začít vrstvit. Na první upečený plát natřeme třešňový džem.
  5. Na džem dáme druhý plát těsta, na který navrstvíme krém.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  6. Na krém přiložíme třetí plát těsta, který také potřeme třešňovým džemem. Přiložíme čtvrtý plát těsta. Zlehka přitlačíme a necháme dobře odstát, aby se krém dobře vstřebal do těsta.
  7. Je to delikátní dort, kombinace křupavého těsta, vařeného bílého krému a třešňového džemu. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika