NejRecept.cz Dezerty Koláče Luxusní řezy s pařížskou šlehačkou
Luxusní řezy s pařížskou šlehačkou
Recept Luxusní řezy s pařížskou šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
cleopatra    ·   5.7.2015

Luxusní řezy s pařížskou šlehačkou

Luxusní řezy s pařížskou šlehačkou. Trochu vyšší zákusek, ale pokud ho zatížíte na noc bude vypadat ještě lépe. Lahodná mňamka!

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
100 g
moučkový cukr
100 g
krystalový cukr
160 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao
5 lžic
voda

Nádivka:

500 ml
mléko
2 bal.
Zlaté klasy
100 g
cukr
1 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
vaječný likér
200 g
máslo

Pařížská šlehačka:

250 ml
šlehačky
1 balení
ledové kaštany

Kromě toho:

1 balení
dlouhé piškoty
3 dcl
uvařené kávy
100 g
čokoláda na vaření
50 g
másla nebo cery
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na přípravu zákusku si den předem připravíme pařížskou šlehačku a to velmi jednoduše. Do hrnce nalijeme smetanu na šlehání, nalámeme ledové kaštany a přivedeme do varu, mícháme dokud se všechno pěkně nespojí. Necháme v ledničce do druhého dne.
  2. Na přípravu těsta vyšleháme 5 bílků do tuha a 100 g krystalového cukru. Zvlášť utřeme žloutky, 100 g moučkového cukru a 5 lžic vody do pěny, opatrně vmícháme spolu s moukou, práškem do pečiva a kakaem do tuhé bílkové masy. Vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut. Po upečení a vychladnutí rozřízneme na polovinu. Pokud chceme řezy na celý plech upečeme ještě jedno těsto.
  3. Na přípravu bílého krému uvaříme v 500 ml mléka a 100-150 g cukru podle chuti dva zlaté klasy, vznikne hustý krém který necháme vychladit. Po vychladnutí zamícháme do másla vyšlehaného do pěny a podle chuti přidáme vaječný likér. Kdo nechce, může vynechat.
  4. Pařížskou šlehačku vyšleháme do pěny (tú, kterou jsme uvařili den předem). Ještě si uvaříme kávu a můžeme začít skládat koláček.
  5. Jeden plát těsta pokapeme uvařenou vychladlou kávou, natřeme dvě třetiny bílé nádivky. Dlouhé piškoty namáčíme v kávě a poklademe na bílou nádivku. Pak následuje pařížská šlehačka, druhý plát těsta a zbytek bílé nádivky. Na závěr poleva kterou připravíme rozpuštěním másla nebo cery a čokolády nad párou. Necháme odležet v chladničce a můžeme degustovat :-)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář