Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou

Recept Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nebíčko v tlamičce. Trošku v předstihu jsem dělala tyto fantastické věnečky plněné vanilkovým krémem a šlehačkou. Zdobila jsem čokoládou, fondánem a třetí variantu jsem udělala pouze posypanou moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 mlvoda
250 ghladká mouka
špetkasůl
120 gmáslo
6 ksvejce

Krém:

1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
5 lžicmoučkový cukr
250 gmáslo
trochurumu
2 bal.smetana ke šlehání

Dále:

čokoládová poleva
fondánova poleva
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vodu, špetku soli, máslo dáme na mírní oheň rozpustit. Potom přidáme mouku a stále mícháme, aby se hmota začala odlepovat od stěn hrnce. Potom hrnec odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Do ještě teplé hmoty pomalu pomocí mixéru zašleháme jedno vajíčko po druhém.
  2. Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme věnečky.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Po upečení troubu vypneme a dvířka mírně pootevřeme. Necháme takto vychladnout.
  4. Po vychladnutí je překrojíme na polovinu.
  5. Naplníme krémem, který připravíme tak, že v mléce rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink, do kterého zašleháme máslo s cukrem a rumem.
  6. Na krém naneseme šlehačku (dělala jsem variantu i bez šlehačky) a uzavřeme.
  7. Vrch ozdobíme čokoládou, fondánem nebo jen posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit