NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou
Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou
Recept Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Nebíčko v tlamičce. Trošku v předstihu jsem dělala tyto fantastické věnečky plněné vanilkovým krémem a šlehačkou. Zdobila jsem čokoládou, fondánem a třetí variantu jsem udělala pouze posypanou moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.12.2020

Luxusní vanilkové věnečky se šlehačkou polité čokoládovou polevou

Nebíčko v tlamičce. Trošku v předstihu jsem dělala tyto fantastické věnečky plněné vanilkovým krémem a šlehačkou. Zdobila jsem čokoládou, fondánem a třetí variantu jsem udělala pouze posypanou moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

65 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 ml
voda
250 g
hladká mouka
špetka
sůl
120 g
máslo
6 ks
vejce

Krém:

1 l
mléko
3 bal.
vanilkový pudink
5 lžic
moučkový cukr
250 g
máslo
trochu
rumu
2 bal.
smetana ke šlehání

Dále:

čokoládová poleva
fondánova poleva
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vodu, špetku soli, máslo dáme na mírní oheň rozpustit. Potom přidáme mouku a stále mícháme, aby se hmota začala odlepovat od stěn hrnce. Potom hrnec odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Do ještě teplé hmoty pomalu pomocí mixéru zašleháme jedno vajíčko po druhém.
  2. Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme věnečky.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Po upečení troubu vypneme a dvířka mírně pootevřeme. Necháme takto vychladnout.
  4. Po vychladnutí je překrojíme na polovinu.
  5. Naplníme krémem, který připravíme tak, že v mléce rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink, do kterého zašleháme máslo s cukrem a rumem.
  6. Na krém naneseme šlehačku (dělala jsem variantu i bez šlehačky) a uzavřeme.
  7. Vrch ozdobíme čokoládou, fondánem nebo jen posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář