NejRecept.cz Dezerty Koláče Luxusní zákusek DALMATIN
Luxusní zákusek DALMATIN
Recept Luxusní zákusek DALMATIN
Foto: Jaja79

Pokud nevíte, co byste připravili na oslavu jako sladké potěšení, zvolte tyto luxusní řezy, které se podobají známému pejskovi - dalmatin. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   21.5.2015

Luxusní zákusek DALMATIN

Pokud nevíte, co byste připravili na oslavu jako sladké potěšení, zvolte tyto luxusní řezy, které se podobají známému pejskovi - dalmatin. Autor: Jaja79

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Bílé těsto:

5 ks
bílku
5 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1,5 lžíce
olej

Tmavé těsto:

5 ks
žloutku
5 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
polohrubá mouka
2 lžíce
kakao
1,5 lžíce
olej
100 ml
mléko
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

1 l
mléko
3 bal.
čokoládový pudink
1 lžíce
kakao
2 lžíce
kukuřičný škrob
6 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1-2 lžíce
rum
250 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

1/2 l
smetana ke šlehání
čokoláda na strouhání
250 ml
mléko
5 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 38x24 cm a důkladně formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Bílka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny a postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s olejem.
  3. Žloutka utřeme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva střídavě s olejem a mlékem.
  4. Takto připravené těsta navrstvíme lžící cik-cak na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Upečené těsto vyndáme a zalijeme ho připraveným mlékem - 250 ml mléka jsme mírně ohřály a přidali 5 lžic kr. cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
  5. Připravíme si krém. Do mléka přidáme čokoládové pudinky, kakao, kukuřičný škrob a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Dáme ohřát na oheň, přidáme kr. a vanilkový cukr a uvaříme hustý pudink. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink a nakonec i rum. Připravenou nádivku navrstvíme na upečené těsto.
  6. Na vrch navrstvíme šlehačku, kterou jsme vyšlehali do tuhé pěny. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář