Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem

Přidal: Karambola, 22.12.2014
Kategorie: Velikonoční tlačenka a aspik, Velikonoce, Sváteční pečení, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak tato pochoutka vypadá opravdu k sežrání. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 22.12.2014
Kategorie: Velikonoční tlačenka a aspik, Velikonoce, Sváteční pečení, Chuťovky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
200 gmražený hrášek
200 gmrkev
200 gbrambory
200 gjablko
1 kscitron
6 lžicmajonéza
7 lžiczakysaná smetana
250 mlzeleninový vývar
20 gželatina
5 ksvejce
1 ksčervená paprika
sůl
pepř
petržel
- Připravíme si formu srnčího hřbetu. Vajíčka si uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout.
- Mrkev si nakrájíme na kostky, hrášek si uvaříme v jednom hrnci a brambory ve druhém. Uvařené necháme vychladnout a brambory nakrájíme na kostky jako mrkev. Pokapeme je citronovou šťávou.
- Vše spolu smícháme v misce, přidáme také nakrájená jablka na kostičky, červenou papriku a přidáme majonézu smíchanou se zakysanou smetanou. Důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku a promícháme.
- V zeleninovém vývaru si připravíme želatinu a smícháme ji se směsou zeleniny a brambor. Srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií a navrstvíme tam smíchanou směs zeleniny a brambor se želatinou. Poklademe uvařená vajíčka. Pěkně uhladíme a dáme do lednice, nejlépe na celou noc. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wielkanocny węgierski salceson z warzywami i jajkiem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ungarische Oster-Terrine mit Gemüse und Ei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással.
KOMENTÁŘE K RECEPTU