NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční tlačenka a aspik Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
Recept Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   22.12.2014

Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem

Tak tato pochoutka vypadá opravdu k sežrání. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

200 g
mražený hrášek
200 g
mrkev
200 g
brambory
200 g
jablko
1 ks
citron
6 lžic
majonéza
7 lžic
zakysaná smetana
250 ml
zeleninový vývar
20 g
želatina
5 ks
vejce
1 ks
červená paprika
sůl
pepř
petržel
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu srnčího hřbetu. Vajíčka si uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout.
  2. Mrkev si nakrájíme na kostky, hrášek si uvaříme v jednom hrnci a brambory ve druhém. Uvařené necháme vychladnout a brambory nakrájíme na kostky jako mrkev. Pokapeme je citronovou šťávou.
  3. Vše spolu smícháme v misce, přidáme také nakrájená jablka na kostičky, červenou papriku a přidáme majonézu smíchanou se zakysanou smetanou. Důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku a promícháme.
  4. V zeleninovém vývaru si připravíme želatinu a smícháme ji se směsou zeleniny a brambor. Srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií a navrstvíme tam smíchanou směs zeleniny a brambor se želatinou. Poklademe uvařená vajíčka. Pěkně uhladíme a dáme do lednice, nejlépe na celou noc. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář