Maďarské medové perníčky

Recept Maďarské medové perníčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vánoce jsou za dveřmi a je čas, kdy začínáme přemýšlet, co sladké si připravíme. Klasikou jsou perníky, proto vyzkoušejte tyto maďarské tradiční medové perníky. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500hladká mouka
500med
1 lžičkajedlá soda
60 gkr. cukr
1 ksžloutek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku si prosejeme přes síto, přidáme jedlou sodu a spolu promícháme. Přiléváme med a zpracováváme. Takto připravené těsto necháme cca 3 hodiny odpočívat.
  2. Pak přidáme žloutky, cukr a znovu hněteme. Těsto má být lepkavé.
  3. Těsto si vyválíme na pracovní desce (tenké cca 1 cm) a pomocí vykrajovátek si vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu na pečení, který jsme si vystlali papírem při teplotě 200 stupňů asi 10-12 minut.
  4. Upečené necháme vychladnout a posypeme je moučkovým cukrem nebo polijeme glazurou a dáme do plechové krabičky odležet aby změkli. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit