NejRecept.cz Maso Vepřové maso Maďarský guláš
Maďarský guláš
Recept Maďarský guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tradiční guláš. Už jste letos připravovali kotlíkový guláš? Jako příloha: knedlík.

NejLucka NejLucka    ·   10.6.2015

Maďarský guláš

Tradiční guláš. Už jste letos připravovali kotlíkový guláš? Jako příloha: knedlík.

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
krůtího masa (kuřecí, vepřové)
500 g
cibule
5 stroužků
česneku
2 lžíce
sladké mleté papriky
2 lžíce
leča
2 ks
zelené papriky
2 ks
rajčata
2 ks
chilli papričky
2 ks
brambory
1 lžičku
kmínu
1 špetku
majoránky
sůl, pepř
vývar
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme krůtí maso nakrájené na kostky a opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a zaprášíme ho paprikou, krátce zasmahneme, podlijeme vývarem a dusíme.
  2. Po půl hodině vložíme dvě vrchovaté lžíce leča, papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kostičky (velké - oloupané), nadrobno pokrájené chilli papričky, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka.
  3. Nakonec dochutíme solí, majoránkou a přidáme najemno nastrouhané brambory. Povaříme a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář